CamperCasa

                                                            

 

                                        icoon telefoon • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • MAINPICS2020 1
 • Main2020 9
 • 8
 • 9
 • 10

GOED OM TE WETEN

Zo'n 23 % van de huurders bezoeken Frankrijk, dat inderdaad op gebied van motorhome vriendelijkheid één der best uitgeruste landen is.  Hierna is Italië aan de beurt een 9% van onze huurders kiezen hiervoor. Italië is één van de meest belangrijke zwerfautolanden waar je ook steeds meer zuilen (servicepunten) vindt om water te lozen, toilet te legen of vers water in te slaan.  Daarna is het de beurt aan de Scandinavische landen met 8 % huurders.  In Scandinavië is vrij kamperen nog steeds mogelijk hoewel dat een plaatsje op de méér dan 1500 campings niet te versmaden is.   Spanje en Portugal volgen met 7 % en Duitsland is dan weer de hekkensluiter ondanks de zeer goede faciliteiten die je er vinden kunt.  

VOOR HET VERTREK
Zoals bij de ondertekening van het contract is bepaald, dient de volledige huursom 8 weken voor het vertrek te zijn overgemaakt. Op de dag dat de camper kan worden opgehaald (tussen 16:00 en 19:00) wordt de borg overgemaakt en krijgt u volledige uitleg over het gebruik van uw camper, zodat het nog vers in het geheugen zit. Hiervoor hoeft u geen eerdere afspraak te plannen.   

WAARBORG
De waarborg (€ 1000) kan cash of pin betaald worden.  Het spijt ons maar de waarborg vergeten betekent: niet vertrekken.

PARKING
Tijdens uw reis kan uw auto op onze afgesloten parking worden gestald. Zulks uiteraard wel op eigen risico.

HET VERTREK
Op de dag dat de camper kan worden opgehaald (tussen 16:00 en 19:00) wordt de borg overgemaakt en krijgt u volledige uitleg over het gebruik van uw camper, zodat het nog vers in het geheugen zit. Hiervoor hoeft u geen eerdere afspraak te plannen. Tevens wordt er bij het vertrek een vertreknota overhandigd waarop alle eventuele gebreken en beschadigingen staan vermeld.  Eventuele bemerkingen moeten op deze nota worden vermeld. Hierop wordt ook aangegeven of u de buitenkant van de camper zelf gaat schoonmaken. 

LADEN
Gebruik geen koffers maar laadt alles los in de kastjes.  In de bagageruimte kunt U gebruik maken van plastic of linnen zakken.  Eventuele onhandige stukken kunt u tijdens het rijden kwijt in de alkoof (slaapruimte boven de chauffeur).  Zorg ervoor dat deurtjes vergrendeld zijn zodat deze tijdens het rijden niet open kunnen gaan, ook de koelkast en vriezer kunnen vergrendeld worden.  Mogen we u erop wijzen dat uzelf dient in te staan voor uw bestek, potten en pannen indien u geen inventaris huurt.  

FIETSEN
Al onze wagens zijn voorzien van fietsenrek voor 2/3 fietsen. Voor de beveiliging ervan moet U zelf voor extra sloten zorgen.  Maak voor uzelf uit of het zin heeft om fietsen mee te nemen.  Leent de streek waar je naar toe gaat zich wel tot fietstoerisme?  Vergeet niet dat de fietsen ook zorgen voor extra ballast. In de garageruimte ligt een gevarenbord die u achterop de fietsen dient te bevestigen.

WEGRIJDEN EN WEGGEDRAG
Controleer vooraleer weg te rijden of alle beweegbare gedeelten dicht of gesloten zijn.  Sluit  alle openstaande luikjes en ramen binnen en buiten de camper!!.  Niks meer op tafel?  Zijn alle kastjes vergrendeld (door het induwen van de knop)?  Bagageluiken en deuren op slot gezet?  Doe dit alles volgens een vast ritueel. 

Rij beheerst en met overleg (hou een defensief weggedrag aan).  De brokkenpiloten zijn de mensen met veel bravoure die het allemaal al kunnen… Vaak is het dan ook voorspelbaar wie met brokken terugkomt.  Het weggedrag is anders dan met een personenwagen.  U trekt langzamer op, u remt trager, u heeft een langer inhaaltraject nodig.  Rij defensief, voorkomen is ook hier beter dan genezen.  Jouw vakantie begint wanneer je met de camper vertrekt en het rijden met de camper is een onderdeel van jullie vakantie.  Houdt afstand, gebruik de invoegstrook goed, verminder uw snelheid tijdig bij het naderen van een obstakel, stoplicht of kruising.

OVERNACHTEN ROND DE SNELWEG
Ga nooit overnachten op een onverlichte parking, dit is een uitnodiging tot ongewenst bezoek.  Beter nog is de snelweg verlaten en een rustiger oord te zoeken.  Dit kan een passantencamping zijn, maar ook een kleiner dorpje.  Daar kun je dan een plaatsje zoeken op de parking van de supermarkt, een dorpspleintje, een kerkplein of een sportcomplex. Het zoeken naar een parkeerplaats vermijd je liever als het donker is.  Wanneer alles nog goed en duidelijk te onderscheiden is vind je veel makkelijker een geschikte plaats. Voor het vinden van een camper is het ASCI boek aan te raden (niet in juli en augustus), waarmee u tevens korting krijgt op een groot aantal campings en camperplaatsen. Ook is het geen overbodige luxe ons speciale camper navigatiesysteem bij uw camper te huren. Dit navigatiesysteem is speciaal voor campers, waarbij u uw hoogte, breedte en lengte kunt invoeren en alle ASCI camperplaatsen kunt opzoeken om hier heen te navigeren.

OVERNACHTEN
Wij raden u aan om ver vooraf geen overnachtingen te boeken op campings, maar te wachten tot bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek. Zo kunt u het weer meenemen in uw overwegingen en bent u nog flexibel om naar andere plaatsen te vertrekken, maak hierbij ook ruimte voor spontane beslissingen onderweg. Ook kunt u overwegen om geheel op de bonne fooi te vertrekken, er is altijd wel wat beschikbaar en zo bent u vrij om mooie plekken te bezoeken die u onderweg tegenkomt. De vrijheid in bestemmingen en de flexibiliteit van beslissingen maakt het echte campergevoel! Voor het vinden van campings en camperplaatsen raden wij het ASCI boek aan, hierin zijn campings en camperplaatsen door heel Europa gemakkelijk te vinden met coördinaten, prijzen, voorzieningen en andere nuttige informatie. Tevens zit hier een pasje in waarmee u veel korting kunt krijgen op campings. LET OP deze korting geld niet in juli en augustus!! Een set van campings en camperplaatsen kost €24,95 en een boek met alleen campings kost  €14,95, dit boek kunt u bij ons aanschaffen. Wij bieden ook een speciaal campernavigatiesysteem aan waarin alle camperplaatsen en campings van het ASCI boek staan. 

GOED FATSOEN  BIJ VRIJE OVERNACHTINGEN
Buiten de camping is overnachten bijna overal mogelijk tenzij expliciet verboden.  Dit hangt ook nauw samen met uw goed fatsoen. Op de parking van een restaurant ga je bijvoorbeeld niet het door jezelf klaargemaakt gerecht verorberen... Er zijn wel landen die wat strenger zijn in vrije overnachtingen, zoals Kroatië. Andere mogelijkheden: de gewone campings, camping bij de boer, camperplaatsen of servicepunten. 

MANOEUVREREN EN RIJDEN OP SECUNDAIRE WEGEN
Laat u steeds aanwijzingen geven bij het manoeuvreren met de camper. Oppassen voor luifels van benzinestations, campings e.d.  Uitstekende rotsen en takken hebben reeds vaker gezorgd voor onwelkome krassen en deuken. Toegangswegen van grote superketens met verlaagde inrit hebben reeds eerder gezorgd voor een beschadigde versie van onze campers.  Wanneer je een prachtig gebladerde boom ontmoet, denk er dan aan dat achter de bladeren het hout verscholen is.

WAARBORG
We rekenen onze klanten een waarborg / vrijstelling aan van € 1000.  Maar onze werkelijke onkosten worden vaak véél hoger. Het is dus eigenlijk meer uit eigenbelang dat we graag willen dat u en de wagen heelhuids terugkomen. Daarom doen we een beroep op u om met de wagen niet agressief om te gaan.  Gebruik de huurwagen als een goede huisvader of huismoeder.

ELEKTRICITEIT EN WATER ONDERWEG
Tijdens het rijden beschikt u over 12 volt.  Bij stilstand heeft u de mogelijkheid om u aan te sluiten op het elektriciteitsnet.  Dan heeft u ook binnen in de camper 220 volt.  In elke wagen zijn er meerdere stopcontacten aanwezig.  Water kan je inslaan bij de meeste grote tankstations.  Bij campingbezoek of aan een servicepunt kan je meestal ook water verkrijgen, ook een jachthaven heeft de mogelijkheid om water te tanken.  Aan de meeste kerkhoven heb je van oudsher drinkbaar water ter beschikking.  Denk eraan: de waterinhoud is niet onbeperkt, u beschikt ongeveer over 100 liter.

HULPSTUKKEN EN OVERIGE 
U krijgt van ons volgende hulpstukken en overige bijnodigdheden voor de camperreis meegeleverd:  
Waterslang met klein en groot aansluitstuk, kabelharspel met verloop voor kabelharspel, 220 volt stroomkabel met verloopstekker (van Europese aansluiting naar gewone stekker met aarding),   oprijkeggen om de wagen pas of minstens rechter te stellen, reservewiel, gevarenbord voor fietsendrager, opstapje, isomattenset, EHBO-set, brandblusser, gevarendriehoek, veiligheidsvestje, banden kit fix&go, omvormer 12v-220v en een krikset.

DIEFSTAL EN INBRAAK
Nog méér dan vroeger moeten we hierop spijtig genoeg bedacht zijn. Denk niet, dat gebeurt ons niet. Tref je eigen voorzorgen.  Laat waardevolle stukken thuis en neem de rest mee als je de wagen zou verlaten.  Voorkomen is beter dan genezen.  Je handtas plaatsen op het kastje voor de venster is dus niet zo'n goed idee.  Mocht je dan toch slachtoffer zijn van diefstal, laat dan een PV opmaken door de politie waarin melding wordt gemaakt van de vermiste stukken voor uw reisverzekering. Zorg dat je goed verzekerd bent!

PECH ONDERWEG
Onze campervloot bestaat uit splinternieuwe wagens.  Niettegenstaande dit kan het voorkomen dat pechverhelping noodzakelijk blijkt.  U kunt dan bij iedere Fiat en Citroën garage in Europa terecht voor service en reparatie. Bij eventuele schade moet u ons per omgaande melden wat er is gebeurt zodat wij passende maatregelen kunnen nemen om de camper weer zo snel mogelijk in optimale staat  te krijgen voor de volgende huurder.
 
TERUGKOMST
Respecteer de aangegeven tijd die op uw vertrek / aankomstnota opgegeven wordt.  Vergeet de wagen niet vol te tanken, de gasfles te vullen, het casettetoilet te legen en en de vuilwatertank te lozen. Indien afgesproken moet de camper van buiten worden gewassen. Het gebruik van eenschuursponsje wordt sterk afgeraden om krassen op de carrosserie te vermijden. De binnenzijde moet ten alle tijden schoon worden afgeleverd, denk hierbij vooral aan het toilet, de koelkast en de oven.   

Wij wensen u een goede reis !!

 
 •  

  iv8dmey5

 •  

  logo giottiline

   

 •  

  challenger quadri bd

   

 •  

  Schild RDW-erkend bedrijf

   

 •  

  Fiammalogo

   

 •  

  logotriganoGmaps